FTSRSFSS-VST
 
x

Vrijheid

Op uitnodiging van de gemeente Den Haag heb ik in april 2019 twee foto’s gemaakt rond het thema Vrijheid. Deze foto’s werden, samen met het werk van mijn 14 collegafotografen, van 13 tot en met 31 mei geëxposeerd in het Atrium van het stadhuis.

Haagse eyecatchers

Ik groeide op in het Friese stadje Sloten. Met zo’n achthonderd inwoners kende iedereen elkaar wel zo’n beetje. Slotenaren die eigenzinnig waren, vielen direct op. Het waren bijzondere mensen, omdat ze anders dachten en deden. Mensen met een verhaal. Als jong meisje was ik al razend nieuwgierig naar deze kleurrijke mensen. Wat maakte ze zo uniek en waarom vond ik ze zo interessant? Pas later realiseerde ik me dat ze de wereld in een nieuw perspectief zetten.

Je hebt de vrijheid om te zijn wie je bent

Toen ik in Den Haag kwam wonen, keek ik mijn ogen uit. Hier bewegen uitersten. Mensen die opvallen door de manier waarop ze zich manifesteren, maar ook vanwege hun soms extreme uiterlijk. Het mooie is dat een grote stad de veerkracht bezit om al die verschillende mensen te herbergen. Je hebt de vrijheid om te zijn wie je bent. Het kan allemaal: een pimpelpaarse hanenkam, een man in een jurk, een vrouw met een snor, een brommerrijder in alle kleuren van de regenboog. Ze zorgen voor reuring in de stad, in je denken en in je doen.

Ik fotografeerde twee eyecatchers in de Haagse binnenstad. Mensen waar je je hoofd voor omdraait. Ontmoet Aad Handgranaat en Bram Schröder. Mocht je ze tegenkomen, maak eens een praatje met ze. Het zijn mensen met een verhaal.

Henriette Guest IMG_5797
Henriette Guest IMG_6004
previous arrow
next arrow
 
Henriette Guest IMG_5797
Henriette Guest IMG_6004
previous arrow
next arrow